Szerző: Bartek-Lesi Mária

Találatok száma: 3

Robin Hood adó vagy megújuló támogatás?*

Bartek-Lesi Mária2020. április 2.

A hosszú távú megújuló áramvásárlási szerződések (PPA-k) hazai elterjedése még gyerekcipőben jár, de egyre nagyobb érdeklődést mutatnak iránta a környezetük iránt elkötelezett hazai kis- és nagyvállalatok. A megújuló beruházások támogatás nélküli megvalósulását azonban jelenleg gátolja a Robin-Hood adó.

Sikeres aukció, de van még hova fejlődni?

Az első magyar megújulóenergia tender előzetes eredményei*

Bartek-Lesi Mária2019. december 11.

A MEKH honlapján tegnap reggel megjelentek az első METÁR pályázat bontási adatai, amit mind a szektor, a kormányzat, a szabályozók, mind a kutatók nagy érdeklődéssel vártak.

Rezsicsökkentés vagy háztartási energiahatékonyság?

Bartek-Lesi Mária2019. október 28.

Hogy a rezsicsökkentés és az energiahatékonyság nem járnak kéz a kézben, azt elméleti alapon már a szabályozás bevezetésekor sejteni lehetett, és empirikusan is igazolást nyert. Egy most befejeződő kutatási program is érdekes eredményekkel szolgál.

A Metazsúlról

A Metazsúlt a REKK munkatársai hozták létre, a blogposztok szerzőink magánvéleményét tükrözik. A blog célja, hogy felhívjuk a figyelmet a minket foglalkoztató témákra, leírjuk saját véleményünket, és megismerjük másokét, remélve, hogy olvasóink közül sokan hozzászólnak majd egy-egy bejegyzésünkhöz.A blog témaválasztásában és stílusában is sokszínűnek ígérkezik: rövid elemzések és szakmailag érdekes ábrák ugyanúgy megjelennek majd, mint szubjektív írások bármiről, ami éppen foglalkoztat minket - a zsúlon túl. Olyan témákat is szeretnénk felvetni, amelyekkel mindennapi munkánk során találkoztunk, s melyek nem feltétlenül jelennek meg tanulmányainkban, de talán szélesebb körű érdeklődésre is számot tarthatnak. Jó olvasást kívánunk!

Portfolio Blogger

Keresés

Címkefelhő

Archívum

Hírfolyam

RSS